Site logo
Made in Latvia
Advertise by Elektrum

Mantelīši

Purenes, Vidrižu pag., Limbažu nov., LV-4013

apraksts

Mantelītis ir radoši darināta, pēc individuāla dizaina, saskaņojot katru detaļu ar pasūtītāja vēlmēm, un, svarīgākais, praktiska soma jebkuram mūzikas instrumentam. Mantelītis ir tāds silts, mīksts un ērts mētēlītis, ko “uzvilkt” savam līdzgaitniekam – mūzikas nstrumentam, lai droši dotos pasaulē.

Kā radās “Mantelīši”?
Reiz, pirms vairākiem gadiem, sāku apgūt kokles spēli "Kokļu Mežā", tur tiku pie savas pirmās kokles, un ātri vien sapratu, ka tai būs nepieciešama soma, kur to uzglabāt un arī pārnēsāt, un, protams, pasargāt no instrumentam nelabvēlīgajiem laikapstākļiem. Tad nu eksperimentālā kārtā tapa mana pirmā kokles soma. Zināma pieredze par to, kā to šūt, bija, jo pirms tam tiku darinājusi somu arī savai ģitārai, jo gribējās "tādu smukāku" somu nekā veikalos bija dabūjamas. Manas kokles soma joprojām kalpo godam, lai gan instruments nu jau ir cits.
Tad lēnām uzradās citi kokles īpašnieki, kuri bija redzējuši manu somu, vai kāds bija pačukstējis par to, ar aicinājumu uzšūt somu arī viņu mūzikas instrumentam, jo kokle ir tas mūzikas instruments, kuram gatavu somu veikalā nenopirksi, jo tās parasti ir unikālas gan pēc formas, gan izmēriem, tāpēc katrs izlīdzas, kā nu prot - tin lakatā vai audumā, pielāgo kādu lielāku maisu utt. katrā ziņā par to varētu veikt veselu pētījumu :)
Pa vidu kokļu somām "iespruka" arī citādāki mūzikas instrumenti, piemēram, bubinas, cītara, ģīga, koncertkokle, mandolīnas, stabules, blokflautas, šamaņu bungas, celma bungas un citi. Tos visus vajadzēja “tā lai ir īpaši” saģērbt un tāpēc izveidojās Mantelīši.

Šobrīd ideju ir pilna galva, par Mantelīšiem arī citiem instrumentiem, kā, piemēram, adāmadatas, otas, skrūvgriežņi, šķēres, rakstāmpiederumi utt. Lai visi instrumenti ir vienuviet, sakārtoti, ērti pārskatāmi un līdzi paņemami, kad nepieciešams.

karte

Projekts Latvijā Radīts realizēts sadarbībā ar AS "Attīstības finanšu institūciju Altum”, Eiropas Sociālā fonda projekta NR 9.1.1.3/15/I/001 "Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai" un Labklājības ministrijas atbalstu.

SIA LAIMA LV ir sociālā uzņēmuma statuss un tas ir Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas biedrs.

Projekts Latvijā Radīts atbalsta sociālo uzņēmējdarbību un cilvēkus ar īpašām vajadzībām,

nodrošinot bezmaksas iespējas informācijas un reklāmas izvietošanai projekta ietvaros.

Sadarbības iespēju un jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar mums.