Site logo
Made in Latvia

Elkor Gift Shop- galerija

Brīvības bulvāris 19, Rīga, LV-1050

apraksts

Elkor Gift Shop – galerija.
Rīgā, Brīvības bulvārī 19, atrodas eklektisma stila nams, celts 1876. gadā, pēc arhitekta Jāņa Fridriha Baumaņa projekta. Latviešu arhitekts Jānis Frīdrihs Baumanis bija pirmais akadēmiski izglītotais latviešu arhitekts, pazīstams ar savām celtnēm Rīgā, bulvāru loka rajonā, celtām XIX gadsimta otrajā pusē. J.F. Baumanis bija viens no Krievijas un Rīgas Latviešu arhitektu savienības dibinātājiem. Vēlāk kļuva par tās vadītāju, Rīgas domnieku un ievērojamu mecenātu. Viņa ēkas ir būvētas eklektisma stilā un pauž tā laika arhitektūras tendences. Eklektisms attiecas ne tikai uz ēku arhitektoniskiem veidoliem, telpu iekārtojumu, bet arī uz mākslas stilu, pasaules uzskatiem un dažādu idejisko virzienu, teoriju apvienojumu. Eklektisms apvieno cilvēcisku vēlmi pēc aristokrātiska smalkuma, tai pat laikā izmantojot pieejamus līdzekļus.
Brīvības bulvārī 19, šajā J.F. Baumaņa celtajā eklektisma stila namā, atrodas gleznu un mākslas priekšmetu veikals - izstāžu zāle, kurā tiek apvienoti dažādi mākslas virzieni sākot no avangardisma, dadaisma līdz sirreālismam. Galerijas princips ir tuvs eklektismam, apvienojot klasisku un romantisku mākslu ar laikmetīgo. Majestātiskās un cienīgās velves rada vēsturisku pagātnes atmosfēru. Ekspozīcija patstāvīgi tiek atjaunota, piedāvājot apskatīties, vai iegādāties vietējo un citu valstu mākslinieku darbus. Regulāri tiek rīkotas izstādes un koncertu vakari, dzejas lasījumi.

darba laiks

  • pr10:0022:00
  • ot10:0022:00
  • tr10:0022:00
  • ce10:0022:00
  • pk10:0022:00
  • se10:0022:00
  • sv10:0022:00

ātrā saziņa

Saistītie uzņēmumi

karte

Projekts Latvijā Radīts realizēts sadarbībā ar AS "Attīstības finanšu institūciju Altum”, Eiropas Sociālā fonda projekta NR 9.1.1.3/15/I/001 "Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai" un Labklājības ministrijas atbalstu.

SIA LAIMA LV ir sociālā uzņēmuma statuss un tas ir Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas biedrs.

Projekts Latvijā Radīts atbalsta sociālo uzņēmējdarbību un cilvēkus ar īpašām vajadzībām,

nodrošinot bezmaksas iespējas informācijas un reklāmas izvietošanai projekta ietvaros.

Sadarbības iespēju un jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar mums.