Site logo

Biedrība “Ūdenszīmes”

Kaldabruņas skola, Kaldabruņa, Rubenes pag., Jēkabpils nov., LV-5229

apraksts

Pļavas muzejs Kaldabruņā
Pļavas muzejs ir izveidots senlaicīgā ēkā, kas reiz kalpojusi kā skola. Šobrīd telpai un apkārtnei jaunu dzīvi ir piešķīrusi biedrība "Ūdenszīmes" .Šeit skatāma oriģināla ekspozīcija, kas veidota kā cilvēka dzīvesgājums, saistībā ar dabu un latviešu tautas tradīcijām. Atsevišķa ekspozīcijas veltītas smilgām, aizsargājamajiem augiem, Latvijas dabisko pļavu augiem. Latviešu etnogrāfijas un zīmju lasīšanas stundu var piedzīvot, aplūkojot un “lasot” Kaldabruņas Māras jostu. Par senlaiku dziedniecību un psiholoģiju vēsta “Vārdnieku Vainags”.
Atsevišķs pārdzīvojums ir multimediju ekspozīcija „Pusnakts pļavā”. Šai videomateriālā ir iekļautas zināšanas, tēli, skaņas un ainavas, kas stāsta par tām mūsu tautas tradīcijām, kas saistās ar notikumiem pēc krēslas iestāšanās. Putni, kas lido naktī, mazie nakts dzīvotāji, kas rosās zem saknēm. Ārstniecības augi un, protams, Vasaras saulgriežu tradīcijas. Kopumā ekspozīcija ēra “Siena dienas” laikā.
Radošās darbnīcas muzejā. pieejama demonstrācijām. Iespējams vērot, kā tiek izgatavotas stikla rotaslietas, šķīvji, dekori, vēja zvani.
Iegādāties un pasūtīt piedāvājam:
Stikla rotas lietas – gan krāsainas kā pļavasziedi, gan mūsu īpašo kolekciju “Salna” ar stiklā iekausētiem augiem;
Stikla šķīvjus;
Vēja zvanus ar pamatnes apdruku;
Prezentācijas priekšmetus lāzergriezuma tehnikā – grāmatzīmes, mapes, dekorus, magnētus, piespraudes, apbalvojum arakstus, vides dekorācijas.

ātrā saziņa

karte

Projekts Latvijā Radīts realizēts sadarbībā ar AS "Attīstības finanšu institūciju Altum”, Eiropas Sociālā fonda projekta NR 9.1.1.3/15/I/001 "Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai" un Labklājības ministrijas atbalstu.

SIA LAIMA LV ir sociālā uzņēmuma statuss un tas ir Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas biedrs.

Projekts Latvijā Radīts atbalsta sociālo uzņēmējdarbību un cilvēkus ar īpašām vajadzībām,

nodrošinot bezmaksas iespējas informācijas un reklāmas izvietošanai projekta ietvaros.

Sadarbības iespēju un jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar mums.